Puhtia syksyyn – Sirkan terveyspommi

Smoothie syntyy hetkessä ja antaa aamuun virtaa. Tämä Sirkan aamusmoothie on täynnä hyvinvointia ja terveyttä tukevia ravintoaineita. Pilko ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita ainekset kunnolla. Reseptiä voi muokata omien toiveiden mukaiseksi.

Puhtia syksyyn – Sirkan terveyspommi

Sirkan aamusmoothie

Annos 2 hlö, valmistus alle 15 min

Ainekset:

mustikkaa 200g

omena 1kpl

porkkana 2kpl

banaani 1kpl

lehtikaalia noin 3 isoa lehteä (revi lehtikaalista lehtiosa)

luonnonjogurtti 2-4dl

proteiinijauhe 50g (esim. Proteiini &Kaura-sekoitus Kaura pro 360 makuna mustikka)

Smoothien sisältämät terveysvaikutukset

  • sisältää runsaasti kuituja –> auttaa vatsan toiminnassa
  • hyväksi sydämelle ja verisuonille
  • sisältää runsaasti vitamiineja –> parantaa vastustuskykyä
  • madaltaa matala-asteista tulehdusta
  • proteiini

Proteiini on tärkeä osa ravitsevaa ruokavaliota. Proteiinia tarvitaan kasvuun ja kudosten uusiutumiseen, lihasten suojaksi laihduttamisessa ja ikääntyessä. Ikääntymisestä johtuvaa lihasmassan vähenemistä voidaan estää riittävällä energian ja proteiinin saannilla, sekä harjoittelemalla säännöllisesti lihasvoimaa. Proteiinin saanti pitää ruokailun säännöllisenä, koska verensokeri pysyy tasaisena.  Proteiinia saa esimerkiksi maidosta, kananmunasta, pavuista, lihasta, kalasta.