Fysioterapia –

Huipputeknologia osana kuntoutusta Helsingissä.

Intelligent technology for rehabilitation in Helsinki.

 

Aktiivinen liikeharjoittelu

Olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon, erityisesti selkä-, niska-, olkapää-, lonkka- ja polvivaivoihin. Kuntousfilosofiamme perustuu aktiiviseen ja kontrolloituun liikeharjoitteluun hyödyntämällä terveysalan huipputeknologiaa. Hoitoomme pääsee lääkärin kirjoittamalla fysioterapialähetteellä (KELA-korvaus) tai suoraan ottamalla yhteyttä keskukseemme (ei KELA-korvausta).

Liike on lääke

Tuki- ja liikuntaelinten kipukierre voidaan usein katkaista aktiivisen ja kontrolloidun liikkeen avulla. Liike edesauttaa lihasten koordinaation palautumista ja lisää kudosten aineenvaihduntaa. Tämä mahdollistaa niveltä tukevien lihasten vahvistamisen ja rasituskestävyyden parantamisen. Lisääntyneen aineenvaihdunnan ja lihastuen ansiosta vaurioituneiden rakenteiden toipuminen alkaa ja koetun kivun määrä vähenee.

 

Kuntoutuspolku

Kuntoutus alkaa fysioterapeutin toteuttamalla alkukartoituksella, jossa tehdään alkumittaukset ja laaditaan kuntoutussuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Mittaustulosten perusteella luodaan kuntoutusohjelma, joka sisältää laitteissa tapahtuvan harjoittelun ja tavoitetta tukevat lisäharjoitukset.

Hoitojakson päätteeksi tehdään alkumittausta vastaavat testit ja kyselyt. Tuloksia vertaamalla saadaan tietoa saavutetuista tuloksista ja kyetään arvioimaan mahdollisten jatkotoimenpiteiden tarpeellisuus. Saavutettujen hoitotulosten ylläpitämiseksi suosittelemme jatkamaan omatoimista harjoittelua keskuksessamme.

Teknologia osana kuntoutusta

Konservatiivisella hoidolla saadaan tutkitusti leikkaushoitoon verrattuna yhtä hyviä tai jopa parempia hoitotuloksia monissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Merkityksellistä on kuitenkin se, mistä kuntoutus koostuu ja miten se toteutetaan. ¹ ² Ainutlaatuisen EVE-ohjelmiston ja biomekaanisesti optimoitujen harjoituslaitteiden avulla kuntoutuksen laatua ja etenemistä voidaan seurata tarkasti.

Lue lisää

¹Ketola, S. (2016). Shoulder Impingement Syndrome-Arthroscopic acromioplasty offers no additional benefits compared to structured exercise treatment.

²Kirkley, A., M.D & al, N Engl J Med 2008. A Randomized Trial of Arthroscopic Surgery for Osteoarthritis of the Knee.

Olen Leena 75v. Oikea lonkkani leikattiin lokakuussa 2020 ja vasen lonkka 10 vuotta sitten. 10 vuotta sitten kontrollilausunnossa luki “Saapuu yhden kyynärsauvan kanssa. Kuntoutuminen on edennyt ehkä vähän turhan maltillisesti”. Oikean lonkan kohdalla päätin panna vauhtia turhalle maltillisuudelle. Kuulin teistä ystävältäni ja päätin hakeutua fysioterapiaan.

Fysioterapeuttini Laura on omasta työstään kiinnostunut ja pitää siitä. Se koituu heti asiakkaan eduksi. Hänen tarkkuutensa ja huomionsa, asianmukaiset rehelliset kommentit ja annetut vastaukset esitettyihin kysymyksiin auttavat parhaiten ja saavat vakuuttuneeksi, “että näin on”.

Tuntien välillä teen annettuja kotitehtäviä. Intoa lisää kommentien kuuleminen omasta edistymisestä. On myös hyvin mielenkiintoista tutustua omaan fyysiseen puoleensa. Lihaksiin, jänteisiin, hermoihin jne. Koko kroppaan.

Nyt ensi kertaa elämässäni olen ahkera kotona harjoitusten tekemisen tiimoilta, koska tahdon eroon “turhasta maltillisuudesta”